Een hor in of op het kozijn plaatsen

Een hor kan in of op het kozijn geplaatst worden. Dit wordt ook wel in of op de dag genoem. Wanneer een hor in het kozijn geplaatst wordt, dan omsluit het kozijn de hor. Een montage van de hor op de dag betekent dat de hor op het kozijn aan de binnen-  of buitenkant gezet wordt. Vaak wordt ervoor gekozen om de hor in het kozijn (in de dag) te plaatsen; zo kan de deur of het raam het beste aansluiten en ziet het geheel er mooier uit.

Een plissé hordeur op het kozijn

Het is dus zeker mogelijk om een plissé hordeur te bestellen die op het kozijn gemonteerd kan worden. U bestelt dan een plissé hordeur met op-de-dag-set. H U kiest voor de montage van een plissé hordeur op het kozijn wanneer er geen 38mm ruimte in het kozijn heeft om de bovengeleider te plaatsen; dit is namelijk nodig om de hor in het kozijn te kunnen plaatsen. Wanneer u kiest voor een plissé hordeur op het kozijn is het belangrijk dat alles goed opmeet en de juiste maten doorvoert. Hier leest u daar alles over.

Hor in het kozijn

De meeste horren worden in het kozijn geplaatst. Het kozijn omsluit de hor dan volledig. Dit kan alleen wanneer er minimaal 38mm ruimte in het kozijn is om de bovengeleider te plaatsen. De meest voorkomende vorm van een hor in het kozijn is de inzethor. Deze wordt letterlijk in het kozijn geplaatst. Ook is het mogelijk om een hordeur in het kozijn te plaatsen.

Een hor of hordeur voor een kunststof kozijn

Is het mogelijk om een hor of hordeur te bestellen voor een kunststof kozijn? In een kunststof kozijn is boren natuurlijk wat lastiger dan in een houten kozijn. Het is echter wel mogelijk maar wanneer u liever geen gaten in uw kunststof kozijnen boort, is het nog steeds mogelijk om een hor of hordeur te plaatsen:

  • Onze inzethorren klemt u als het ware tussen uw kunststof kozijnen. Het rubber past zich aan aan uw kozijnen en blijft op deze manier goed zitten. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat u precies de juiste maten heeft doorgegeven!
  • De plissé hordeur heeft een bovengeleider die zowel vastgeschroefd als vastgeplakt kan worden met montagetape
  • Ook de plissé hordeur met op-de-dag set kan gemonteerd worden zonder schroeven.

Het is helaas niet mogelijk om een rolhor of voorzethor te plaatsen zonder schroeven. Wilt u hier graag advies over? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen!