De meest voorkomende vliegende insecten in Nederland

Nu het nog winter is, merkt u er misschien niet zo heel veel van. Maar in Nederland vliegen heel wat insecten rond! Insecten die u natuurlijk liever niet in huis wil hebben. Dat kunt u gelukkig voorkomen door een hor te plaatsen. Dat doet u voornamelijk tegen stekende muggen, want die muggenbulten zijn toch wel heel vervelend… Maar er zijn nog veel meer verschillende soorten vliegende insecten in Nederland waar u zich graag tegen wil beschermen. Dit zijn de meest voorkomende:

De Duitse wesp

U zou het niet denken, maar in het lijstje van de meest voorkomende vliegende insecten staat de Duitse wesp. Deze wesp is te herkennen aan de gele en zwarte strepen, stevige kaken en doorzichtige vleugels. Ook heeft deze wesp een duidelijke “wespentaille”. Deze wesp wilt u zeker buitenshuis houden, gezien deze wespen pijnlijke steken kunnen toebrengen. In principe is een steek van deze wesp, naast dat het natuurlijk heel vervelend is, ongevaarlijk, behalve als de steek direct in een bloedvat plaatsvindt of als u overgevoelig bent voor de stoffen die deze wesp achterlaat.

De kamervlieg

De naam van dit insect zegt het al; de kamervlieg zit het liefst in een warme kamer. Dit is de “gewone” vlieg die we allemaal wel kennen en is natuurlijk uit huis te houden door middel van horren. Daarnaast is het belangrijk om uw afvalbakken afgedekt te houden en uw afval snel af te voeren, daar komen ze namelijk op af. Hoewel kamervliegen niet kunnen steken, kunnen ze zeker wel hinderlijk zijn in huis. Daarnaast kunnen ze ziektekiemen overbrengen op mens en dier en komen ze vaak in grotere aantallen.

De steekmug

Dit is natuurlijk het insect dat we het liefst willen weren uit onze huizen. Dat is voornamelijk omdat we die muggenbulten willen voorkomen! De steekmug is voornamelijk ‘s nachts actief en komen vooral veel voor in de zomer. De vrouwtjes steken en dit kan resulteren in huidirritatie. Daarnaast kunnen muggen ook ziektes overbrengen zoals elefantiasis, gele koorts en malaria.

De fruitvlieg

De fruitvlieg is misschien wel een van de meest irritante vliegende insecten. Dat komt omdat ze altijd met een groot aantal zijn. Ze komen voornamelijk af op verontreinigde fruit- en groenteproducten, dus niet op vers fruit dat nog gaaf is. Hierdoor zijn ze voornamelijk hinderlijk in de keuken en in de buurt van gft-containers. U kunt een zwerm fruitvliegjes in huis voorkomen door fruit en groente niet te lang en niet onafgedekt te bewaren. Sluit vuilnisemmers en afvalcontainers goed af en reinig ze na lediging.

Natuurlijk zijn er veel verschillende manier om u te beschermen tegen deze vliegende insecten. Hoewel fruitvliegjes zich meestal niet zoveel aantrekken van horren, is dit voor de andere insecten zeker een goede bescherming. Wij helpen u graag met het kiezen van de juiste hor! Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.