Verschillende soorten hordeuren

In de zomer is het heerlijk om de tuindeur lekker open te zetten. Zo waait er frisse lucht naar binnen en blijft het ook in huis aangenaam koel. Maar de insecten die je huis binnendringen zijn iets minder fijn. Niemand zit erop te wachten om te jagen op een insect wat maar rond je hoofd blijft zoemen. Daarom kun je het beste kiezen voor een hordeur. Zo houd je vervelende insecten buiten de deur en kun je toch genieten van frisse lucht. In je zoektocht naar een hordeur zul je een aantal verschillende opties tegenkomen. Maar welke hordeur is het beste voor jou? En wat kost een hordeur? In deze blog zetten we de verschillende hordeuren voor je op een rijtje.

Standaard hordeur

Misschien ken je de standaard hordeur al wel, dit is namelijk een veel gebruikte soort hor. De standaard hordeur is simpelweg een tweede deur die gemakkelijk kan worden geopend en gesloten. Veel van deze hordeuren zijn voorzien van een schopplaat, waardoor de horren een stuk steviger worden. Als de hor voorzien is van een sluitveer, is in- en uitlopen helemaal makkelijk. De deur sluit dan namelijk automatisch.

Vaste hordeur

Een vaste hordeur kun je inklemmen in een kozijn voor zowel een raam als een deur. Ook deze hordeur is vaak voorzien van een schopplaat voor extra stevigheid. Het grote voordeel van deze hordeur is dat je hem zonder moeite kunt verwijderen en weer plaatsen. Gebruik je de hor tijdelijk niet, bijvoorbeeld in de winter? Dan verwijder je de hor zonder enig probleem.

Lamellen hordeur

Een lamellen hordeur bestaat, zoals de naam al zegt, uit verticale lamellen. De lamellen overlappen elkaar licht en zijn aan de onderkant verzwaard, zodat ze niet zomaar kunnen openwaaien. Heb je een huishouden met kinderen of huisdieren? Dan is de lamellen hordeur ideaal. Kinderen en huisdieren kunnen namelijk makkelijk door deze deur lopen zonder dat ze hem hoeven te openen of sluiten.

Magneethordeur

De magneethordeur bestaat uit twee brede, verticale lamellen die netjes op elkaar aansluiten met een sterke magneet. Ook deze hordeur is ontzettend makkelijk te openen en te sluiten. Als kinderen of huisdieren door deze hordeur lopen, vallen de lamellen vanzelf weer tegen elkaar door de sterke magneetsluiting.

Rolhordeur

Bij een rolhordeur rolt het horrengaas op een cassette. Het voordeel hiervan is dat de hor netjes opgeborgen is wanneer je hem even niet gebruikt. Er zijn verschillende soorten rolhordeuren verkrijgbaar. Zo zijn er rolhordeuren die automatisch oprollen, of rolhordeuren die je kunt vastzetten met een magneet of met een kliksluiting. Sommige rolhordeuren hebben een geruisloze druksluiting.

Plissé hordeur

Een plissé hordeur is een hordeur die je opzij kunt schuiven, waarbij het gaas opvouwt. Het grote voordeel van deze hordeur is dat je de hor op elke stand kunt laten staan. Bovendien is de plissé hordeur geschikt voor bijna alle soorten deuren. Zelfs als je een schuifpui of dubbele deuren hebt, kun je kiezen voor een plissé hordeur. De schuifpui en de plissé hordeur schuiven allebei dezelfde kant op, wat ontzettend handig is. En bij dubbele deuren kies je gewoon voor de dubbele plissé hordeur. Deze heeft een sluiting in het midden waarmee je de hordeur makkelijk kunt open- en dichtschuiven.

Wat kost een hordeur?

De prijs van een hordeur hangt natuurlijk af van de soort hor die je kiest. Een lamellen hordeur is bijvoorbeeld een stukje voordeliger dan een plissé hordeur. Elke hordeur heeft een aantal voordelen en een bijbehorende prijs. Over het algemeen kun je rekenen op een prijs tussen de 50 en de 200 euro.