Welke hor is de juiste voor uw raam of deur?

Het is erg vervelend om insecten in huis te hebben. De grootste reden dat mensen kiezen voor een hor voor hun raam, is echter muggen. Deze kleine beestjes zijn heel vervelend maar gelukkig biedt een hor uitkomst tegen muggen. Mocht je nu afwijkende ramen en/of deuren hebben en daardoor denken dat het voor hen niet mogelijk is om een hor aan te schaffen. Maar of je nu een draai-kiepraam hebt, een kantelraam of een klapraam, in welke maat dan ook; het is altijd mogelijk om een hor voor je raam te zetten!

Een horraam of -deur aanschaffen

Als je graag frisse lucht binnen wil hebben, maar hierbij geen insecten binnen wil hebben, dan is een hor de ideale oplossing. Zo hoef je ook niet met milieuvervuilende middelen aan de slag om deze vervelende beestjes buiten te houden. Het is slim om eerst te bepalen of je een horraam– of -deur nodig hebt. Natuurlijk is het slim om ieder raam en deur te voorzien van een hor, maar het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je het zolderraam niet wil voorzien van een hor.

Een horraam hoeft niet al te duur te zijn. Het is een goede investering in je woning en vooral in je woongenot. Een hordeur is natuurlijk iets duurder, gezien deze voorzien is van een complexere constructie en simpelweg groter is. Kies je voor een hordeur, dan kun je deze aan de binnenkant of de buitenkant van je woning laten zetten. Zo kun je ze ook gemakkelijk eruit halen, als je in de winter bijvoorbeeld geen hor meer voor de deur wil hebben. Er zijn natuurlijk ook veel hordeuren die je op kunt rollen of op kunt vouwen. Het is maar net wat jij het prettigst vind; zolang je ze zoveel mogelijk dicht houdt, hebben ze hetzelfde effect.

Uitgebreid aanbod aan soorten horren

Ook om je ramen te voorzien van horren, zijn er eindeloze mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een plissé hor. Bij een plissé hor kan het gaas worden opgerold. Dit is bijvoorbeeld erg handig als je een schuifraam hebt of een smalle deuropening waar geen plek is voor een standaard hor. Heb je dus weinig ruimte, dan is het verstandig om te kiezen voor een plissé hor. Ook kun je dan kiezen voor een rolhor. Deze wordt aan de zijkant of bovenkant van het raam gemonteerd en kun je makkelijk oprollen als je de hor niet meer nodig hebt.

De klassieke inzethor

Ondanks dat er veel verschillende soorten horren zijn, gaan nog steeds veel mensen voor de klassieke inzethor. Een inzethor wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst en wordt vastgezet met een soort klemmetjes. Dit is vooral zeer geschikt voor ramen die naar buiten openen. Je kunt met een inzethor dan de hele dag je raam lekker open laten staan om je woning te laten luchten, zonder dat er muggen binnenkomen! Wil je het raam weer dicht doen, dan kun je de hor er gewoon uithalen.

Hor bestellen bij Horrentotaal

Je wil natuurlijk horren voor uw ramen en deuren hebben die lang meegaan. Je gaat voor kwaliteit; daarom bestel je je nieuwe hor bij Horrentotaal! Je kunt makkelijk online een bestelling plaatsen. Je vindt op onze website ook verschillende handleidingen, bijvoorbeeld over het opmeten van je ramen. We helpen je graag aan de beste horren!