Zo bereidt u zich voor op het insectenseizoen!

De lente is inmiddels in volle gang en dat betekent dat er ook steeds meer insecten rond gaan zweven. Als u weet dat u bijvoorbeeld niet goed tegen muggenbeten kan, dan is het belangrijk om u goed voor te bereiden op het insecten seizoen, zodat de kans dat u gestoken of gebeten wordt zo klein mogelijk is. Wij geven u graag een aantal tips zodat u volledig van de zomer kunt genieten zonder dat u gestoken wordt.

Tip 1: houd de insecten buiten!

U denkt misschien dat u in de zomer toch voornamelijk buiten bent in plaats van binnen, maar het tegenovergestelde is waar. Ook in de zomer bent u nog vaak binnen, en wanneer u gaat slapen wordt u natuurlijk het meest gestoken door een mug of ander insect. Het is daarom belangrijk om allereerst uw huis goed te beschermen tegen insecten. Dit kunt u natuurlijk doen door horren te laten plaatsen. Deze zorgen ervoor dat u uw ramen lekker open kunt laten staan om de boel eens goed door te laten waaien in de zomer, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat insecten niet mee naar binnen kunnen. Een hor in de slaapkamer is dan ook een zeer goed idee. Het maakt daarbij niet uit of u een naar binnendraaiend raam of een naar buitendraaiend raam heeft. Voor beide soorten ramen is het mogelijk om een hor te plaatsen!

Tip 2: gebruik bestrijdende producten

Er zijn veel verschillende middelen om muggen van u weg te houden. Mochten ze toch uw huis binnen gekomen zijn, dan zijn er alsnog manieren om te voorkomen dat u ze u prikken. Zo kunt u gebruik maken van insectenwerende middelen. Kies dan wel voor producten met DEET. Dit is namelijk een actief ingrediënt dat de muggen op afstand houdt. Veel mensen kiezen voor een middel op natuurlijke basis, maar dit is lang niet zo effectief. DEET zorgt ervoor dat de muggen op afstand blijven, maar doodt ze niet. Let wel op het gebruik van DEET in de buurt van kinderen en zwangere vrouwen; bij hen in de buurt moet het percentage DEET lager blijven dan 30%.

Tip 3: houd het droog en citronella

Wanneer u buiten bent, wordt het natuurlijk een stuk lastiger om uzelf tegen muggen te beschermen. Zit u op een zomerse middag graag in de tuin, houd het dan droog! Zorg ervoor dat alles droog is in de tuin, want muggen houden van vochtige plekken. Wanneer u een vijver in de tuin hebt, kan dat echter wat lastiger zijn. Zit u in de zomer ook graag ‘s avonds buiten, dan is het slim om citronella kaarsen en fakkels in de tuin te plaatsen. Muggen houden namelijk echt niet van de geur van citronella en blijven hier dan ook zo ver mogelijk vandaan.

Denk ook aan teken!

We hebben het nu natuurlijk vooral over muggen en andere vliegende insecten die steken, maar er zijn nog meer gevaarlijke insecten. Denk bijvoorbeeld aan teken. Ga je een wandeling maken in het bos, zorg er dan altijd voor dat je benen en armen bedekt zijn, om de kans op een tekenbeet te voorkomen. Dit helpt natuurlijk ook als bestrijding tegen beten en steken van andere insecten.