Inzethorren in de winter: laten zitten of verwijderen?

Inzethorren zijn natuurlijk echte zomerproducten. Want alleen in de zomer zijn er vervelende insecten zoals muggen, bijen, wespen en vliegen, toch? Niets is minder waar. Ook in de winter kun je last hebben van deze beestjes die je huis binnendringen. Gelukkig kunt je je inzethor ook in de winter prima laten zitten om je te beschermen tegen deze vervelende indringers.

Insecten in de winter

Veel mensen vragen het zich af: waar verblijven de insecten in de winter? We zien ze inderdaad een stuk minder. Insecten zijn namelijk zeer afhankelijk van de omgevingstemperatuur en ze worden trager zodra het kouder wordt. Dit betekent echter niet dat er geen insecten meer zijn in de winter. Sommige insecten zoeken een plekje op om te overwinteren zodat ze niet bevriezen en doodgaan. Zo kunnen steekmuggen zelfs een temperatuur van min 30 graden Celsius overleven, een temperatuur die niet vaak voorkomt in Nederland. In Nederland hebben we namelijk steeds vaker zogeheten “kwakkelwinters”. Winters waarin het bijna niet vriest en het soms erg warm is voor de tijd van het jaar. Dit kan ervoor zorgen dat bepaalde insecten de winter makkelijk overleven en met veel nageslacht terugkomen. Ook in de winter kun je dus last hebben van insecten, je kunt je er dus maar beter goed tegen beschermen.

Kies voor horren van hoge kwaliteit

We raden dus zeker aan om je inzethor in de winter te laten zitten. De horren van Horrentotaal zijn dan ook prima bestand tegen diverse weersomstandigheden. Dit is erg belangrijk, want er zijn ook horren die hier niet tegen kunnen; deze moeten dus zeker verwijderd worden in de winter. Kies daarom altijd voor horren die voornamelijk uit aluminium bestaan. Horren die bestaan uit plastic worden eerder aangetast door de vrieskou dan aluminium horren. Ook het gaas moet natuurlijk de winterkou kunnen doorstaan. Controleer dus ook altijd of het horgaas van dusdanige kwaliteit is dat het tegen neerslag en vrieskou kan. Twijfel je hierover, dan is het beter om de hor er toch uit te halen. Bij de horren van Horrentotaal hoeft u daar echter nooit over te twijfelen; bij ons bent u verzekerd van uitstekende kwaliteit.

Maak uw horren goed schoon

In een eerdere blog hadden we het al over het schoonmaken van uw horren. Het is natuurlijk belangrijk dat je regelmatig je horren schoonmaakt, al is het maar voor het aanblik. Ook als je graag je horren wil laten zitten in de winter, is het belangrijk dat ze goed schoon zijn, zodat eventueel vuil op de hor ook niet kan bevriezen. En heb je de horren schoongemaakt, zorg er dan altijd voor dat je ze ook weer goed droog maakt, zodat ze niet kunnen bevriezen.

Meer informatie

Wil je graag meer weten over onze kwalitatief hoogwaardige horren? We helpen je graag verder! Je kunt op onze website gemakkelijk een inzethor bestellen die bestand is tegen weer en wind en die je dus in de winter lekker in je raam kunt laten zitten. Voor meer informatie kun je ook altijd contact met ons opnemen.