MENU
Horrentotaal

Meet Inzethor

De meet- en montageservice van horrentotaal.nl

Hulp nodig bij het monteren? Of twijfel je over de afmetingen?

Kijk dan naar de meetinstructies hieronder, mocht je desondanks nog steeds vragen hebben dan kan je het formulier invullen en nemen wij z.s.m. contact met je op om je deskundig te assisteren, ter plaatse, via email of telefoon.

Tip: Stuur ons foto’s! Met behulp van foto’s kunnen wij kijken of je goed gemeten hebt.

Meetinstructie inzethor

Exacte breedte van de dagmaat in millimeters

De maat aangegeven in de afbeelding met de letter A is de breedtemaat die je door moet geven. De maximale afmeting die je bij ons kunt bestellen is 1350mm breed.

 

 

Exacte hoogte van de dagmaat in millimeters

De maat aangegeven met de letter B is de hoogtemaat die je door moet geven. De maximale afmeting die je bij ons kunt bestellen is 3000mm hoog.

 

 

LET OP: Bij een hoogte groter dan 1500mm wordt er 1 tussenstijl toegevoegd, bij een hoogte van 1800mm worden er 2 tussenstijlen toegevoegd, wanneer u voor pollengaas of huisdierengaas kiest is dit 1000mm en wordt de maat hoger dan 1800mm dan worden dit er 2. Dit wordt gedaan ter voorkoming van het bol staan van de profielen door het strak gespannen gaas.

 

Kunststof/aluminium kozijnen: het is belangrijk om de strakke dagopening van het kozijn te meten. Doe dit in de breedte en in de hoogte zo nauwkeurig mogelijk: op de millimeter! Het is belangrijk dat je hier geen speling vanaf trekt. Wij zorgen vervolgens voor de juiste maat.

Houten kozijn: houten kozijnen meet je in de breedte en in de hoogte, ook nauwkeurig tot op de millimeter. Ook bij dit kozijn hoef je geen rekening te houden met speling en zullen wij vervolgens voor de juiste productiemaat zorgen.

Houten kozijn met aluminium strip: meet ook hierbij de strakke dagmaat zowel in de breedte als in de hoogte, net als bij de andere kozijnen, op de millimeter nauwkeurig. Vanaf de bovenkant van de aluminium strip wordt de hoogtemaat bepaald. Ook hier is het belangrijk dat je er geen speling vanaf trekt. Wij zorgen voor de juiste productiemaat. Bekijk ook onderstaande foto’s:

 


Houten kozijn – aluminium strip tussen de stijlen.

 

Bevindt zich bij je houten kozijn een aluminium strip TUSSEN de verticale kozijnstijlen, selecteer dit dan bij de bestelling van uw inzethor. Wij hanteren hiervoor namelijk een andere aftrekmaat. In onderstaande afbeelding zie je een kozijn waarbij de aluminium strip tussen de kozijnen zit. Deze hebben vaak ook een rubberen strip aan de bovenzijde.

 

 

Houten kozijn met de aluminium strip tussen de stijlen

 

Houten kozijn met de aluminium strip VOORBIJ de kozijnstijlen.

 

Bevindt zich bij je houten kozijn een aluminium strip VOORBIJ de verticale kozijnstijlen, selecteer dit dan bij het bestellen van je inzethor. We houden hierbij ook rekening met een bepaalde aftrekmaat. In bovenstaande afbeelding zie je zo’n dergelijke situatie.

Opmerking: Wanneer je een grotere hoogte dan 1500 millimeter nodig hebt, monteren wij een tussenstijl. Indien je voor pollengaas kiest monteren we vanaf 1000mm een tussenstijl.

Bepaal je profieldiepte:

Heb je een lekdorpel onderaan je raam? Een lekdorpel zit altijd aan de buitenzijde van het draaiende deel van het raam. Meet hoeveel mm de lekdorpel uitsteekt ten opzichte van het raam (zie de pijltjes in de afbeeldingen hieronder). Dit bepaalt je profieldiepte. Bij onderstaande afbeeldingen is het raam voorzien van een lekdorpel. In de meeste gevallen is een profieldiepte van 34mm voldoende.

Heb je GEEN lekdorpel, verdikking op de raamlijst of ventilatierooster in je raam? Sluit daarnaast je raam vlak tegen het kozijn? Kies dan voor een profieldiepte van 20mm bij een houten of aluminum kozijn en 34mm wanneer je een kunststof kozijn hebt.

 

 

 

Rolluiken of screens:

Heb je een rolluik of screen aan de buitenzijde, kies dan voor een 20mm profiel. Het is hierbij wel belangrijk dat je goed controleert of een 20mm profiel wel geschikt is voor je kozijn. Heb je raam een lekdorpel of een ventilatierooster, dan is een inzethor met een 20mm profiel niet geschikt voor je raam. Je raam moet daarnaast ook vlak tegen het kozijn sluiten.

Ventilatierooster:

Indien je raam is voorzien van een ventilatierooster hou dan rekening met de te bestellen profieldiepte van de inzethor. Waarschijnlijk heb je een profieldiepte van 43mm nodig.

Indien je een ventilatierooster in je raam hebt meet dan hoeveel mm het rooster uitsteekt ten opzichte van het kozijn. Deze maat bepaalt de profieldiepte die je nodig hebt. Bij onderstaande afbeelding is het raam voorzien van een ventilatierooster en in de meeste gevallen is een profieldiepte van 43mm voldoende. Dit komt echter zelden voor.

Raam met ventilatierooster opmeten
Raam met ventilatierooster

 

 

Technische tekeningen:

In de tekening hieronder zie je de maatvoering van het 43 mm profiel, wat de totale diepte van het profiel is. Hierbij zie je dat de lekdorpel of het ventilatierooster maximaal 30 mm mag uitsteken ten opzichte van het raam.

 

In de afbeelding hieronder zie je de tekening van de maatvoering van het 34 mm profiel, wat de totale diepte van het profiel is. Hierbij mag het lekdorpel of het ventilatierooster dus maximaal 22mm uitsteken ten opzichte van het raam

In de afbeelding hieronder zie je de tekening van de maatvoering van het 20 mm profiel, wat de totale diepte van het profiel is. Hierbij mag het lekdorpel of het ventilatierooster dus maximaal 8 mm uitsteken ten opzichte van het raam

Aftrekmaten:

De inzethor wordt altijd kleiner geleverd dan je hebt besteld. Dit omdat de inzethor speling mag hebben. Het verschil met de bestelde maat is verschillend per type kozijn:

Houten kozijn/houten kozijn strip tussen de stijlen: Hoogte -4mm, breedte -6mm.
Kunststof kozijn: Hoogte -4mm, breedte -6mm.
Aluminium kozijn: Hoogte -4mm, breedte -6mm.
Houten kozijn strip voorbij de stijlen Hoogte -12mm, breedte -6mm.

Let op dat u zelf altijd de exact gemeten maat invult.