(0)
Horrentotaal

Inzethor

De meet- en montageservice van horrentotaal.nl

Hulp nodig bij het monteren? Of twijfelt u over de afmetingen?

Kijk dan naar de meetinstructies hieronder, mocht u desondanks nog steeds vragen hebben dan kunt u het formulier invullen en nemen wij z.s.m. contact met u op om u deskundig te assisteren, ter plaatse, via email of telefoon.

Tip: Stuur ons foto’s! Met behulp van foto’s kunnen wij kijken of u goed gemeten heeft.

 

Meetinstructie inzethor:

Exacte hoogte van de dagmaat in millimeters :

De maat aangegeven in de afbeelding met de letter A is de breedtemaat die u door moet geven. De maat aangegeven met de letter B is de hoogtemaat die u door moet geven. De maximale afmeting die u bij ons kunt bestellen is 1800mm hoog en 1300mm breed.

 

 

Exacte breedte van de dagmaat in millimeters:

De maat aangegeven in de afbeelding met de letter A is de breedtemaat die u door moet geven. De maat aangegeven met de letter B is de hoogtemaat die u door moet geven. De maximale afmeting die u bij ons kunt bestellen is 1800mm hoog en 1300mm breed.

 

 

Kunststof/aluminium kozijnen: het is belangrijk om de strakke dagopening van het kozijn te meten. Doe dit in de breedte en in de hoogte zo nauwkeurig mogelijk: op de millimeter! Het is belangrijk dat u hier geen speling vanaf trekt. Wij zorgen vervolgens voor de juiste maat. Bekijk ook onderstaande foto voor uitleg:

Houten kozijn: houten kozijnen meet u in de breedte en in de hoogte, ook nauwkeurig tot op de millimeter. Ook bij dit kozijn hoeft u geen rekening te houden met speling en zullen wij vervolgens voor de juiste productiemaat zorgen. Zie ook bovenstaande afbeelding.

Houten kozijn met aluminium strip: meet ook hierbij de strakke dagmaat zowel in de breedte als in de hoogte, net als bij de andere kozijnen, op de millimeter nauwkeurig. Vanaf de bovenkant van de aluminium strip wordt de hoogtemaat bepaald. Ook hier is het belangrijk dat u er geen speling vanaf trekt. Wij zorgen voor de juiste productiemaat. Bekijk ook onderstaande foto:

 

aluminium strip tussen kozijnstijlen inzethor
Houten kozijn – aluminium strip tussen de stijlen.

 

Bevindt zich bij uw houten kozijn een aluminium strip TUSSEN de verticale kozijnstijlen, selecteer dit dan bij de bestelling van uw inzethor. Wij hanteren hiervoor namelijk een andere aftrekmaat. In onderstaande afbeelding ziet u een kozijn waarbij de aluminium strip tussen de kozijnen zit. Deze hebben vaak ook een rubberen strip aan de bovenzijde.

 

meten kozijn met aluminium strip inzethor

Houten kozijn met de aluminium strip tussen de stijlen

 

meten kozijn met aluminium strip inzethor

Houten kozijn met de aluminium strip VOORBIJ de kozijnstijlen.

 

Bevindt zich bij uw houten kozijn een aluminium strip VOORBIJ de verticale kozijnstijlen, selecteer dit dan bij het bestellen van uw inzethor. We houden hierbij ook rekening met een bepaalde aftrekmaat. In bovenstaande afbeelding ziet u zo’n dergelijks situatie.

Opmerking: Wanneer er een grotere hoogte dan 1500 millimeter is, monteren wij een tussenstijl. Indien u voor pollengaas kiest monteren we vanaf 1000mm een tussenstijl.

 

Bepaal uw profieldiepte:

Heeft u een lekdorpel onderaan uw raam? Een lekdorpel zit altijd aan de buitenzijde van het draaiende deel van het raam. Meet hoeveel mm de lekdorpel uitsteekt ten opzichte van het raam (zie de pijltjes in de afbeeldingen hieronder). Dit bepaalt uw profieldiepte. Bij onderstaande afbeeldingen is het raam voorzien van een lekdorpel. In de meeste gevallen is een profieldiepte van 34mm voldoende.

Heeft u GEEN lekdorpel, verdikking op de raamlijst of ventilatierooster in uw raam? Sluit daarnaast uw raam vlak tegen het kozijn? Kies dan voor een profieldiepte van 20mm.

 

 

Rolluiken of screens:

Heeft u een rolluik of screen aan de buitenzijde, kies dan voor een 20mm profiel. Het is hierbij wel belangrijk dat u goed controleert of een 20mm profiel wel geschikt is voor uw kozijn. Heeft uw raam een lekdorpel of een ventilatierooster, dan is een inzethor met een 20mm profiel niet geschikt voor uw raam. Uw raam moet daarnaast ook vlak tegen het kozijn sluiten.

Ventilatierooster:

Indien uw raam is voorzien van een ventilatierooster hou dan rekening met de te bestellen profieldiepte van de inzethor. Waarschijnlijk heeft u een profieldiepte van 43mm nodig.

Indien u een ventilatierooster in uw raam heeft meet dan hoeveel mm het rooster uitsteekt ten opzichte van het kozijn. Deze maat bepaalt de profieldiepte die u nodig heeft. Bij onderstaande afbeelding is het raam voorzien van een ventilatierooster en in de meeste gevallen is een profieldiepte van 43mm voldoende. Dit komt echter zelden voor.

Raam met ventilatierooster opmeten
Raam met ventilatierooster

 

 

Technische tekeningen:

In de tekening hieronder ziet u de maatvoering van het 43 mm profiel, wat de totale diepte van het profiel is. Hierbij ziet u dat de lekdorpel of het ventilatierooster maximaal 30 mm mag uitsteken ten opzichte van het raam.

 

In de afbeelding hieronder ziet u de tekening van de maatvoering van het 34 mm profiel, wat de totale diepte van het profiel is. Hierbij mag het lekdorpel of het ventilatierooster dus maximaal 22mm uitsteken ten opzichte van het raam

In de afbeelding hieronder ziet u de tekening van de maatvoering van het 20 mm profiel, wat de totale diepte van het profiel is. Hierbij mag het lekdorpel of het ventilatierooster dus maximaal 8 mm uitsteken ten opzichte van het raam